MANUL

Otocolobus manul
Řád: šelmy (Carnivora)
Čeleď: kočkovití (Felidae)
44Manul web
Hmotnost: 2,5–5 kg
Rozměry: délka těla 50–65 cm, délka ocasu 21–31 cm
Výskyt: Asie – náhorní stepi, polopouště a pouště a skalnaté terény do 4 000 m n. m.
Potrava: pišťuchy, hlodavci, ptáci
Rozmnožování: Samice rodí po 66–75 dnech březosti většinou 5–6 mláďat.
Zajímavost: Žije samotářsky, den tráví v úkrytu mezi kameny nebo v norách svišťů, na lov vychází až pozdě odpoledne. Dlouhé chlupy na břiše mu slouží jako dokonalá izolační vrstva.
Cena adopce: 4 000 Kč
Podle kategorií